Nijmegen viert Fairtrade Week!

4 mei 2022 | Nieuws

Van 7 tot en met 15 mei 2022 staat Nederland weer in het teken van Fairtrade. Het is dan de Fairtrade Week. In Nederland hebben bijna 80 gemeenten de eervolle titel Fairtrade behaald. In Nijmegen is ook een burgerinitiatief actief om aandacht te vragen voor eerlijke handel.
 
Duurzame keuzes
Jouw dagelijkse keuzes zijn onwijs belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Neem je de auto of de trein? Kies je voor koffie met een keurmerk of zonder? Ga je voor de goedkoopste banaan of kies je voor de eerlijkste banaan? Koop je nieuwe kleding of tweedehands? Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, toch beseffen we niet dat onze dagelijkse keuzes een systeem in stand houden of juist veranderen.

Test jouw duurzame kennis
Keuzes maken is niet altijd makkelijk. Wil jij weten hoe duurzaam jij al bezig bent?

Kom op woensdagochtend 11 mei van 11.00-13.00 langs bij De Wereldwinkel op de Lange Hezelstraat en test met ons sociaal experiment hoe ‘Fair’ jij bent. Wij staan voor de winkel met een kraampje en gaan graag met je in gesprek.

Of test het met ons online sociaal experiment. Negen simpele vragen, maar zijn de antwoorden ook zo eenvoudig? Scan de QR code onderaan dit bericht of ga naar www.fairtradegemeenten.nl/sociaalexperiment. Laat je je mailadres achter dan maak je ook nog eens kans op een Tony Chocolonely chocoladereep.

De afgelopen jaren gingen veel organisaties en ondernemers Fairtrade producten verkopen en promoten en Nijmegenaren werden via media en publieke activiteiten gestimuleerd om ook Fairtrade te denken en te kopen. Deze beweging willen wij blijven stimuleren, uitbreiden en vieren. Wil je meer informatie of op de hoogte blijven van onze activiteiten? Of wil je een bijdrage leveren?

Neem contact op met Melissa Cooke
melissa@huisvancompassienijmegen.nl